top of page

Kitesurfen in Mirns

 · vlak, ondiep water en veel ruimte voor jouw kitesurfles ·

kitesurfenmirns.JPG

Leer kitesurfen in 
Mirns

Het kroonjuweel van Zuidwest-Friesland; Mirns!

Naast het prachtige glooiende landschap van het Gaasterland, kun je bij 't Mirnser Klif ook de beste en mooiste kitesurf locatie vinden van Friesland. Wat zeg ik? Van héél Nederland!

Perfecte stahoogte, vlak water, enorm veel ruimte en zelfs een restaurant zorgt ervoor dat Mirns een van onze favoriete kitesurf locaties is voor zowel beginnende kitesurfers, als voor gevorderden!

De Spot

Mirns heeft twee grote parkeervelden die direct achter het strandpaviljoen liggen. In het paviljoen vind je een leuk restaurant compleet met WC's en een bakje koffie voor tussen je kitesurf-sessies.

Loop van het paviljoen naar beneden de dijk af en je komt bij een grasveld waar we voor jouw kitesurfcursus de kites gaan oppompen. Het kan hier druk worden, dus het is altijd beter om vanaf het water je kite op te laten, en niet op het grasveld zelf!

Eenmaal op het water kun je pas echte gaan genieten van deze super kitesurf-locatie! Verder dan je waarschijnlijk zin hebt om te kitesurfen, kan je gewoon staan en is het water mooi vlak, perfect dus voor jouw kitesurfles!

De wind

De dijk van 't Mirnser Klif is gericht op het zuiden. Dit betekend dat we hierheen gaan voor jouw kitesurfcursus als de wind komt van oost, naar zuid en draaiend naar het westen, de zuidelijke helft van de windroos dus!

BVVJ7827[1].JPG
GPTempDownload (1).JPG
bottom of page